Aquesta darrera setmana he participat com a docent al Màster en Direcció Pública de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya, impartint la sessió “Elements per a la necessària reordenació del model territorial català: l’essencialitat d’una ocupació pública qualificada i professional”. Sens dubte un tema pendent encara d’un potent desenvolupament a les nostres administracions públiques, i preferentment a la local, és el relatiu a la direcció pública professional. Entendre la bona gestió i la professionalització de la funció directiva, és bàsic també per concebre un funcionament òptim del sistema institucional de tot país modern, talment com fa cent anys va entendre Prat de la Riba i la Mancomunitat de Catalunya. Una bona funció pública com a peça bàsica d’un govern i una admnistració eficaç i moderna. Sobre això vaig reflexionar, atès que es tracta d’una línia actual del meu treball docent i professional. Val a felicitar també a l’EAPC per aquesta iniciativa formativa.