Aquests són tres eixos que aquesta setmana hem ajudat a millorar des del govern de la Diputació de Barcelona, de la ma del president Marc Castells. Dilluns a Fonollosa (Bages), i conjuntament amb el Conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública Jordi Puigneró es posava la primera pedra al projecte de la fibra òpitica. El projecte, amb un pressupost de 18.899.161,33 euros, beneficiarà en una primera fase 55 municipis i més de 178.000 habitants. Els treballs d’eixamplament i millora dels vorals, on s’incorporarà la infraestructura per a la fibra òptica, tindrà un impacte a 252 quilòmetres de la xarxa de carreteres de la Diputació de Barcelona. Es tracta doncs de connectar, d’enxarxar a la tecnologia molts territoris on -com justament fa cent anys de la ma de la Mancomunitat- cal fer-hi arribar la tecnologia per no dibuixar territoris de primera i de segona.

Igualment en aquest sentit el ple de la Diputació d’avui ha aprovat inicialment el Pla Zonal, un document estratègic per convertir camins rurals en carreteres i alhora millorar la seguretat en mols trams. I això sense oblidar l’aigua, un bé escàs i preuat. En aquest sentit la Junta de Govern ha aprovat un pla de sis milions d’euros per millorar les xarxes, fer-ne de noves, portar la tecnologia per a una més eficient gestió de l’aigua i cobrir casos de dèficits hídrics en període estival.

Tecnologia i connectivitat territorial, millora de camins i aigua. Tres elements estructurals per bastir un municipalisme més equilibrat.