NO A LA GUERRA!!

 

Passen els dies i cada vegada les cruels imatges i el teló de fons del conflicte bèl·lic són més virulents. Esgarrifa pensar les conseqüències humanes, socials, econòmiques… que aquesta desgraciada acció ens està deixant, i els anys que dissortadament s’allargaçaran llurs efectes.

 

Cada dia, i cada minut, cal insitir en la pau. En la pau al món, i a cadascun dels seus racons, i avui especialment en la pau que posi fi a la cruesa que està patint el poble d’Ucraïna.

 

Són diversos els anàlisis que  aquests dies s’han fet. Particularment us en deixo dos, de naturalesa diferent, que em semblen molt il·lustratius.

 

El primer el que fa escasos dies emetia la televió tarragonina TAC12 i que he pogut veure a través de les xarxes. En ell hi participen la Sra. Olga Garasym, ucraïnesa que fa 10 anys que viu a Tarragona, i el Dr. Alfonso González, professor titular de Dret Internacional Públic i Relacions internacionals a la URV, què al seu dia fou professor meu, i amb els anys company i bon amic. Aquí en teniu l’enllaç:

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=9WBkVm35rb4

 

També em sembla molt il·lustratiu l’especial que ahir a la nit hi dedicava TV3 tot retratant les experiències més personals dels periodistes i corresponsals que cobreixen la guerra contra Ucraïna a TV3 i Catalunya Ràdio.

 

https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/conflicte-interior/conflicte-interior-ucraina/video/6148729/

 

Sense dubte ajuden molt a comprendre els antecedents, els efectes i la complexitat del moment que vivim, i que sense cap mena de dubte ens obliguen a tots a demanar que es posi fi a aquestes vulneracions del dret internacional i del dret humanitari més elemental.