Ja hi ha disponibles els vídeos de la Jornada ‘Impulsant la cohesió territorial des de les perspectives tecnològica, demogràfica, professional, geogràfica i energètica’ al Centre Cívic d’Olost (Osona), que vàrem organitzar el proppassat dijous 17 de febrer. En ell hi trobareu tot un seguit d’intervencions d’acadèmics, alcaldes, i professionals diversos, moderades per la periodista del Telenoticies de TV3 Cristina Riba, en relació als temes anunciats, així com també projectes que impulsem des de la Diputació de Barcelona, com per exemple el projecte d’instal·lació de caixers a municipis amb menor població, el d’estesa de fibra òptica per la xarxa de carreteres, projectes diversos de cohesió social i el Centre d’Anàlisis dels Governs Locals per a la Cohesió Territorial, que vaig exposar jo mateix.

Així mateix, hi trobareu un seguit d’intervencions d’experiències reeixides en aquest àmbit de la cohesió territorial com per exemple el @Repoblem, la Caçadora de Masies o el de Pobles Abandonats de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Treballar per la cohesió territorial és fer-ho des d’una perspectiva pràctica per un país més viu i més equilibrat. L’èxit d’aquesta primera sessió (especialment dirigida a les comarques centrals de Catalunya: Bages, Osona, Berguedà, Moianès…), ens està esperonant a organitzar-ne una altra en breu a les comarques del Penedès, Anoia i Garraf. Ben aviat ho podrem anunciar.

Podeu veure el vídeo amb totes les intervencions al següent enllaç: